Mijn stoel en ik // deel 1

Half februari 2020 kocht ik mijn massagestoel.

 

Zo’n heel mooie van Stronglite, paars, met zachte, lekker ruikende kussens.

 

In een gigantische doos werd ie bezorgd. Ik ben aan de slag gegaan met uitpakken, en ongeduldig (zonder boekje) proberen hoe ik m uit- en ingeklapt krijg. Toch lastiger dan ik dacht, dat komt wel, dacht ik nog.

 

 

 

Een paar dagen erna had ik een afspraak met een Rozell, zij geeft al langer stoelmassages en is altijd op zoek naar zelfstandige stoelmasseurs bij bedrijven.

 

Dat lijkt me wel wat. En ik heb nu een stoel dus wat mij betreft wat het al geregeld.

 

We hadden een afspraak waar we kennis maken en elkaar masseren. Haar massage was heerlijk. De mijne ook, maar, zij voelde ook dat het me moeite kostte. Ze kon zeker wel ontspannen en het is ook fijn, maar een stoelmassage geven mag volgens haar zo min mogelijk energie kosten.

 

Mijn energie kan beter aan de cliënt worden besteed.

 

Ze zei dat ze graag met mij wilde werken en me zo naar een bedrijf kon sturen, maar ik had dus wat te leren in techniek. Een goede plek daarvoor is School of Touch van Wilfred, in Eindhoven.

 

Dat klinkt goed!

Mooie feedback en een nieuwe techniek leren dus.

Zo gezegd zo gedaan, ik legde contact met Wilfred. Toen kwam corona en de opleiding kan niet doorgaan.

 

De stoel heeft 4,5 maand ongebruikt in de gang gestaan. Ik liep er iedere keer langs en voelde dat ik energie kreeg aan de gedachte aan alle mensen die blij worden in deze stoel.

 

Op een dag! Op en dag!

 

Half juli was het zover, de opleiding kon doorgaan.

 

Het werden 2 dagen priveles. De eerste dag ging een vriend mee hij sjouwde de stoel mee op de fiets. Toch best een gevaarlijk gevaarte maar het ging goed.

 

De tweede dag kwam een vriendin en toen ging ie mee in de auto.

 

Als eerste leerde ik hoe de stoel makkelijk uit en ingeklapt kan worden.

Dat hoopte ik al.

 

Het werden 2 intensieve, gezellige en leerzame dagen (ook voor de modellen) , er werd gelachen en ook een paar traantjes gelaten, dat gebeurt wanneer de leerstand vol op AAN staat.

 

Ik voelde me erg op mijn gemak bij Wilfred, en ook was ik onder de indruk van zijn kennis en kunde.

 

 Om mijn certificering te halen moet ik 100 mensen hebben gemasseerd, zo leer je de techniek helemaal kennen. Het is best technisch en dat is niet voor niks: als je het goed doet, voelt dat extra fijn als client en als masseur belast je je lichaam minimaal.

 

 DUS: oefenen, heel veel oefenen.

 

 Ik zette een paar berichtjes op social media en als snel heb ik de eerste mensen gemasseerd, gewoon in mijn woonkamer. Ik geniet ervan om deze kadootjes te mogen geven en mensen nemen ook kadootjes voor mij mee, terwijl dat niet perse hoeft.

 

 Maar ik wil meters maken en proeven hoe het is om bij een bedrijf te masseren.

 

Ik zette een bericht op LinkedIn dat ik op zoek ben naar bedrijven en nu de kans geef om kosteloos kennis te maken met stoelmassage.

 

 Ik was best overdonderd en ook blij verrast. Kennelijk raak ik een goede snaar. Inmiddels staat de teller op meer dan 13000 keer bekeken en heb ik vele leuke reacties ontvangen. De eerste afspraken zijn gemaakt!

 

 Op een Dag! op pad met mijn stoel! komt steeds dichterbij.