'Hoe beter je kunt ontspannen, hoe sneller je herstelt'

ONTSPANNINGSMASSAGE

 

 

In de huidige tijd is ontspanning een groot en kostbaar goed, echt een kado voor jezelf en tegelijk een broodnodige basisbehoefte.

 

En dat kan ik jou bieden, 'gewoon' in mijn massageruimte in Stratum. Ik ben ervan overtuigd dat rust en stilte is wat we allemaal hard nodig hebben.

 

Tijdens deze massage praten we ECHT niet, zodat je kunt voelen wat er binnen in jou allemaal speelt en echt tot die ontspanning te komen. Als je naderhand of vooraf wil praten dan is daar ruimte voor.

 

Allerlei emoties worden opgeslagen in je lichaam. Ook emoties waar je niet eens weet van hebt. Dit kan blokkades verzoorzaken die zich uiten als fysieke pijn.

Deze blokkades kunnen worden opgelost zodat energie, gedachten in het lichaam vrijer gaat stromen en het herstellende vermogen van het lichaam wordt geactiveerd.

 

Ik werk dieper op bepaalde delen van het lichaam, of juist veel zachter zodat je los kan laten.

SPORTmassage

 

 

Een sportmassage richt zich op  doorbloeding van spier, voor en na de prestatie. De 'banen vrij'! Door spieren losser te maken functioneren ze beter.

 

en sportmassage stimuleert de doorbloeding in het lichaam zodat afvalstoffen beter worden afgevoerd. Aan de andere kant verbetert massage ook weer de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen. Een massage kan overbelasting en blessures voorkomen! 

 

Veel  mensen denken dat een sportmassage veel pijn doet maar pijn is helemaal niet nodig. Het is de bedoeling dat de spieren ontspannen en dat gebeurt niet bij pijn.

 

Sportmassage is passend als je een sportieve prestatie wilt leveren maar ook na andere inspanning zoals tuinieren,  klussen of veel achter de computer.

 

Eventeel gebruik ik triggerpointtechnieken, medicaltape, cupping of guasha als er blokkades of spierknopen zijn.

 

 


'Mijn ervaring als sportmasseur zet ik ook in. Ik voel hoe de tonus is en welke druk nodig is.

Maar vooral werk ik intuitief en volg ik mijn handen. 

Soms komt er ook Reiki in een massage terug of blijf ik langer hangen bij een triggerpoint.'