Ik kreeg de beste massage sinds tijden!

 

En kwam in een ontspanning die je anders bereikt na twee weken op een strandstoel aan de Côte ’d azur  Of na een week wandelen op een berg zonder wifi. Alleen nu dan binnen 25 minuten op een massagetafel.

 

Ik was bij de opleiding energetische massage Advanced. Klinkt wazig, het valt mee.

 

Na twee dagen les in massagegrepen, gingen we in het laatste blok voor ‘the real thing’: elkaar een op maat gemaakte massage geven. Een kort behandelplan werd opgesteld uit informatie die naar voren komt uit de anamnese én vertrouwen op wat je voelt en ziet bij de ander.

 

Mijn maatje was een beetje zenuwachtig en vond het spannend om de map met de grepen niet te gebruiken. Maar ze deed het wel en al snel kwam de ontspanning waar ik zo naar verlangde.

De pijnlijke punten op mijn rug kregen ook aandacht. Helemaal niet hard, ook geen geaai. Wel effectief. Ik schrok van mijn eigen snurkje en had geen idee waar ik was toen het tijd was om te wisselen: missie geslaagd.

 

Hoe dan?

De massage duurde 25 minuten. Ze behandelde alleen mijn nek, rug en enkele acupressuur punten en toch voelde deze massage completer dan ‘die van laatst’ van 1,5 uur.

hierdoor dus:

-         Aandacht, echt aanwezig zijn bij de ander

-        Maatwerk, afgestemd op mij. Iedere massage is anders.

-        Super Slow motion bewegingen om het lichaam echt de kans te geven om te ontspannen.

-        Vertrouwen en handelen op gevoel

 

Verder:

-        De eeuwenoude TCM ligt ten grondslag aan het maken van het behandelplan. We gebruiken de onderste, middelste en bovenste warmer. Yin & Yang en een meridiaan hier en daar. Ja, dit klinkt als abracadabra. Hierover later meer.

 

Toen moest ik zelf nog aan de bak. 

Ook ik ben geslaagd met de samenvatting ‘next level ontspanning’ bereikt.

 

Wil je dit ook? Stuur me een berichtje!