HOI! Ik ben Nienke

Van jongs af aan ben ik een enthousiaste en veelzijdige doener.

 

Van huis uit leerde ik dat problemen er zijn om opgelost te worden en het fijn is om de basis – een pensioen bijvoorbeeld- goed geregeld te hebben. Deze praktische vaardigheden zet ik nog steeds in en brengen mij ver.

 

Toen ik 19 jaar was ging ik op kamers in  Eindhoven waar ik studeerde en kwam vrij snel in aanraking met meditatie, yoga en persoonlijke ontwikkeling. Er ging een wereld voor me open. Ik volgde opleidingen in fotografie, deed meditatie- en tekencursussen, volgde toneellessen, persoonlijke ontwikkelingstrainingen, ging veel festivallen. Steeds gefascineerd door mijn kleurrijke binnenwereld: ik weet nu dat dat hoog sensitiviteit heet. Bijkomend pluspunt is dat ik allerlei interessante mensen ontmoette die dingen met me delen en waarvan ik leer. En nog steeds.

 

Voor de lol volgde ik een masssagecursus

In 2016 volgde ik voor de lol een cursus ontspanningsmassage waar ik de eerste stappen zette om naar mijn lichaam te luisteren. Dit voelde als thuiskomen en hier wilde ik meer van. Het werd een opleiding en diploma. Inmiddels ben ik geschoold in oa Sportmassage, Triggerpoint I en II, Deep Tissue, Reiki, energetische massage en meest recent Acupressuur. Vele ervaringsuren maakte ik als masseur bij Eindhoven Atletiek, sportevenementen zoals de Vierdaagse van Nijmegen, Kennedymars Someren, de Roparun en natuurlijk in mijn eigen praktijk. Een paar keer ging ik mee als masseur op buitenlandse Yogareizen.

Ik zette mijn eigen massagepraktijk op. Inmiddels heb ik 2000+ lichamen onder mijn handen gehad.


Toepassen van mijn eigen adviezen was moeilijk

In 2019 rende ik 2 marathons en deed mijn eigen lichaam ongelooflijk veel geweld aan. De eerste ging supergoed, de tweede liep ik met een spreekwoordelijke speer in mijn rug. In de voorbereiding negeerde ik al vele oranje stoplichten. Pijn, heel veel pijn was er. Vele behandelaars hebben me fysiek redelijk opgelapt. Daarna kwam het mentale stuk ook nog: nooit gedacht dat mijn geliefde sport me door zo'n diep persoonlijk proces zou laten gaan. 

 

Ook volgde er een periode waar ik te hard en te veel werkte en over mijn eigen grenzen ging. Ik leerde en voelde op allerlei fronten dat door-door-door toch niet altijd de beste manier is. Body says no. Tijd om goed te leren begrenzen en dingen anders aan te pakken. Dit was zeker niet leuk maar wel een hele leerzame en waardevolle tijd.

 

Wat werkte voor mij?

Ik kwam in aanraking met Reiki/ energetisch werk door het zelf te ondergaan. Behandelingen precies afgestemd op wat ik nodig heb, brachten mij rust in lichaam en geest, en ook inzicht, vertrouwen en steeds meer een gevoel van moeiteloosheid. Ook praatte ik met een wandelcoach. Zijn praktische aanpak icm met wat ik van huis uit ken, helpt me om nieuw gedrag en kennis op een duurzame manier te integreren in mijn leven. En een echte gamechanger:Ik leerde het woord NEE gebruiken. 

 

Inmiddels heb ik zelf Reiki 1 en 2 gevolgd. Steeds ben ik weer verbluft door de resultaten: migraine aanvallen verdwenen en dagelijkse zelfbehandeling gaf me heel helder inzicht over de volgende stap in mijn loopbaan. Door energetische massage kwamen de mentale stukken die zich behoorlijk pijnlijk hadden vastgezet in mijn lichaam eindelijk los.

 

En hoe is het nu?

Op het moment heb ik een mooie balans tussen alle dingen die ik doe. Met vallen en opstaan. Ik loop weer met plezier hard.

 

Mijn gereedschapskist is gevuld met alle ervaring die ik heb opgedaan door verschillende -massage-opleidingen, het werken in de praktijk en ’gewoon’ te leven.  Mijn massages zijn grofweg in te delen in ontspanning en sport en ik maak voor iedere massage een nieuwe mix van westerse en oosterse massagetechnieken en visies.

 

Mijn werk als masseur combineer ik sinds november 2021 met een parttime baan als coördinator op een taalschool voor inburgeraars. 

 

 In mijn praktijk zet ik massage én alle ervaring en kennis in die ik onderweg heb opgedaan.


 Ik blijf me volop ontwikkelen, hieronder lees je wat en waar.

 

Typisch Nienke

  • Ik heb een hekel aan de term HSP, maar ben er wel 1. Inmiddels zet ik het in als kracht. Ook zo'n jeukzin haha. Hoogsensitief dus.
  • In de herfst en winter dip ik iedere zaterdag met andere enthousiaste types in koud water in een natuurplas in de buurt.
  • Ik ben DOL op kippenpoten uit de oven, kluiven ja. Yummmm.
  • Er stroomt 100% Fries bloed door mijn aderen, maar ik heb er nooit gewoond en ik praat met een zachte G.
  • Ik jank bij de blind auditions van The Voice en bij gouden races bij de Olympische Spelen.
  • Als iemand in een film/serie op het punt staat om BETRAPT te worden, dan durf ik alleen te spieken vanachter een kussen!  En soms kijk ik gewoon niet.


Opleidingen en cursussen

2023/24 Heden: Opleiding Acupressuur Healing Space

2023: Bijscholing Medical Tape. Atria Nuenen

2023 Oosterse elementenleer, Healing Space

2022-2023 Energetische massage I en II, Healing Space

2021-2023 Reiki I en II, Healing Space

2020-2021 Opleiding Tuina masseur, Total Health
2020 Stoelmassage/ drukpunten, School of Touch
2020 Triggerpoint I en II, Triggerpointcoach

2019-2020 Persoonlijke ontwikkeling, 365 dagen succesvol
2018 Vreeling Deep Tissue massage Module 1
2018 Sportmassage, blessurepreventie, medical taping, Atria Nuenen
2017 Deep Tissue ITM Chiang Mai, via Sabaaydi Massage Opleidingen
2016 Intuïtief masseur, Sabaaydi Massage Opleidingen
2015 Vakopleiding Fotovakschool
2004 Kernmeditatie, Innertechnology

 

 

Actief als masseur bij:

2019, '22 ' 23 Vierdaagse Nijmegen

2023 Team van DELA, Roparun

2023 Kennedymars Someren

2022 NGS Marathon Eindhoven

2021 Team 065 Ropa Run

2020 Yogaretreat Normandie 

2018-2020 Wekelijks massage/ blessurespreekuur bij Eindhoven Atletiek

2018 Kennedymars Someren

2018 Yogaretreat Vogezen