Hoi! Ik ben Nienke

Van jongs af aan ben ik een enthousiaste en veelzijdige doener en ik kwam terecht bij een administratieve en veilige baan in het onderwijs. 12 jaar heb ik docenten en studenten gefaciliteerd zodat zij hun werk en studie goed konden uitvoeren. 

Ik deed mijn werk niet met tegenzin en ik wist ook dat deze baan tussen de archiefkasten niet de plek is waar ik het beste tot mijn recht kom. 

Ik was die collega die altijd ging wandelen in de pauze, en als het druk was extra lang. Ik hield me bezig met werkhouding - en omstandigheden en het welzijn van collega’s.

 

Om de balans er in te houden ging ik in mijn vrije tijd vol passie op ontdekkingstocht: Fotovakschool, mandala’s tekenen, tapdans, toneel, yoga, persoonlijke ontwikkelingstrajecten, suppen, backpacken, feesten en vrijwilligerswerk op festivals. Ik ben vaker in een ijsbad gesprongen en diep gegaan tijdens hardloopwedstrijden, adem- en meditatiesessies.  Heerlijk!  

 

Toch kreeg ik steeds vaker last van pijntjes zoals stijve schouders en nek, hoofdpijn, moe, veel niezen door de stoffige vloerbedekking en een muisarm.

 

Door massage kwam ik beter in mijn vel te zitten en ik was wel eens proefkonijn bij cursussen die vrienden volgden. Ik wilde hen ‘een keer wat terug doen’, schreef me in voor een cursus et voilà : mijn massagereis is begonnen.

 

En toen? 

Nou, er was dus niet zo’n hallelujamoment waar je anderen wel eens over hoort. 

Naast mijn baan begon ik veel te masseren en mijn praktijk, ervaring, plezier en kennis groeiden. Mijn agenda vulde zich met afspraken en het bracht me meer en meer voldoening en energie om mensen echt te helpen om zich beter te voelen.

 

Ik werd nieuwsgierig naar wat zou er gebeuren als ik AL mijn energie zou besteden aan mijn eigen praktijk. 

 


Ik heb mijn kantoorbaan opgezegd en ben mijn eigen massagepraktijk begonnen waar ik anderen help met het oplossen van fysieke pijn door stress. 


 

En hoe is het nu?

GOED!

Ik voel me een rijk mens #blijebakkes.  

 

Ik LEEF Wellness Nienus door iedere dag te bewegen, gezond, goed en lekker te eten, goed te slapen, koud (af) te douchen. Ik pas lessen toe die ik leerde in trainingen persoonlijke ontwikkeling. Ik voel me steeds beter en heb hier plezier in. In beweging zijn past bij mij. 

 

Het ondernemerschap brengt nieuwe uitdagingen en een fysiek beroep vraagt wat anders van mijn lichaam dan op kantoor werken.  Het komt heus wel eens voor dat ik zelf ook pijn heb aan mijn lijf. Ja, ik ben ook een mens! 

 

Mijn lichaam geeft me een signaal en ik geef antwoord door me te -laten- behandelen. Een oplossing kan ook zijn een lange wandeling of 10 minuten diep en rustig ademen, of een combinatie.  Iedere situatie is anders, en vraagt een andere benadering.  

 

Wat ik zo gaaf vind aan mijn beroep is dat je zoveel voor de ander kunt betekenen en zelf ook helemaal in het moment bent. Gezondheid en je goed voelen is het meest waardevolle wat je hebt en ik vind het een eer om daar aan te kunnen bijdragen. 

 

Ik geloof er in dat ik een voorbeeld ben voor anderen en zo een verschil maak.  

 

 

 In mijn praktijk zet ik massage én alle ervaring en kennis in die ik onderweg heb opgedaan.


 Ik blijf me volop ontwikkelen, hieronder lees je wat en waar.

 

Typisch Nienke

  • Ik heb schoenmaat 35,5 heb en ik waai NIET om!
  • Ik zet iedere dag 10000 stappen.
  • Met 20 maanden zette ik pas mijn eerste stapjes, en dat heb ik ondertussen ruimschoots ingehaald met 2 marathons en 5 keer de Vierdaagse van Nijmegen.
  • Ik ben DOL op kippenpoten uit de oven, kluiven ja. Yummmm.
  • Er stroomt 100% Fries bloed door mijn aderen, maar ik heb er nooit gewoond en ik praat met een zachte G.
  • Ik jank bij de blind auditions van The Voice en bij gouden races bij de Olympische Spelen.
  • Ik ben gezegend met groene vingers en alles groeit en bloeit als een tierelier in mijn tuin en huis. Vooral mijn kweekvensterbank is magic.   
  • Als iemand in een film/serie op het punt staat om BETRAPT te worden, dan durf ik alleen te spieken vanachter een kussen!  En soms kijk ik gewoon niet. OMG, daar krijg ik zó de bibbers van!OPleidingen en cursussen

2020 oktober Opleiding Tuina masseur, Total Health
2021 Jaarprogramma Sportrusten. 12 maanden, 12 uitdagingen. Voeding, ademhaling, sport en kou.
2020 oktober Triggerpoint II, Triggerpointcoach
2020 Stoelmassage/ drukpunten, School of Touch
2020 Bouw een Bloeiende Praktijk in 90 dagen - Je zaak voor elkaar
2020 juni Triggerpoint I, Triggerpointcoach
2020 Blogbasics, De Blogacademie
2020 update EHB(S)O en reanimatie (8-2)
2020 Liquid Breath I, Yogatrainer
2020 365 dagen succesvol/ Verdiepingsjaar
2019  Online cursus Ademhaling, mr Breath
2019 Holistic Pulsing, Wellness Academie Hasselt
2019 Stoelmassage opleiding, Myos
2019 Scholing massage Nijmeegse Vierdaagse, via NGS
2019 Blessurepreventie, Atria Nuenen
2019 365 dagen succesvol/ Jaaropleiding 
2018 Medical Taping, Atria Nuenen
2018 Vreeling Deep Tissue massage Module 1
2018 Sportmassage, Atria Nuenen
2017 Deep Tissue ITM Chiang Mai, via Sabaaydi Massage Opleidingen
2016 Intuïtief masseur, Sabaaydi Massage Opleidingen
2015 Vakopleiding Fotovakschool
2004 Kernmeditatie, Innertechnology