Hoi! Ik ben Nienke

Van jongs af aan ben ik een enthousiaste en veelzijdige doener.

 

Ik kwam terecht bij ondersteunende banen in het hoger onderwijs. Ruim 12 jaar heb ik docenten en studenten gefaciliteerd zodat zij hun werk en studie goed konden uitvoeren. Ik deed mijn werk met plezier door het contact met studenten en collega's en kreeg energie als een project of opdracht lukte.  

Ik was die collega die altijd ging wandelen in de pauze, en als het druk was extra lang. Ik hield me bezig met werkhouding - en omstandigheden en het welzijn van collega’s.

 

 

In mijn vrije tijd ga ik vol passie op ontdekkingstocht: Fotovakschool, mandala’s tekenen, tapdans, toneel, yoga, persoonlijke ontwikkelingstrajecten, suppen, backpacken, feesten en vrijwilligerswerk op festivals. Ik ben vaker in een ijsbad gesprongen en diep gegaan tijdens hardloopwedstrijden, adem- en meditatiesessies.  Heerlijk!  

 

De opleiding waar ik voor werkte hield op te bestaan en mijn werk bestond langzamerhand uit in m'n uppie archiveren en rommel opruimen. Daar werd ik minder enthousiast van. Ik kreeg steeds vaker last van pijntjes zoals stijve schouders en nek, hoofdpijn, vermoeidheid en een muisarm.

 

Door massage kwam ik beter in mijn vel te zitten en ik was wel eens proefkonijn bij cursussen die vrienden volgden. Ik wilde hen ‘een keer wat terug doen’, schreef me in voor een cursus et voilà : mijn massagereis is begonnen.

 

En toen? 

Nou, er was dus niet zo’n hallelujamoment waar je anderen wel eens over hoort. 

Naast mijn baan begon ik veel te masseren en mijn praktijk, ervaring, plezier en kennis groeiden. Mijn agenda vulde zich met afspraken en het bracht me meer en meer voldoening en energie om mensen echt te helpen om zich beter te voelen.

 


Ik heb mijn kantoorbaan opgezegd en ben mijn eigen massagepraktijk begonnen waar ik anderen help met het oplossen van fysieke pijn door stress. 


 

En hoe is het nu?

GOED!

Ik voel me een rijk mens #blijebakkes.  

 

Ik LEEF Wellness Nienus door iedere dag te bewegen, gezond, goed en lekker te eten, goed te slapen, koud (af) te douchen. Ik pas lessen toe die ik leerde in trainingen persoonlijke ontwikkeling. Ik voel me steeds beter en heb hier plezier in. In beweging zijn past bij mij. 

 

Het ondernemerschap brengt nieuwe uitdagingen en een fysiek beroep vraagt wat anders van mijn lichaam dan op kantoor werken.  Het komt heus wel eens voor dat ik zelf ook pijn heb aan mijn lijf. 

 

Mijn lichaam geeft me een signaal en ik geef antwoord door me te -laten- behandelen. Een oplossing kan ook zijn een lange wandeling of 10 minuten diep en rustig ademen, of een combinatie.  Iedere situatie is anders, en vraagt een andere benadering.  

 

Wat ik zo gaaf vind aan mijn beroep is dat je zoveel voor de ander kunt betekenen en zelf ook helemaal in het moment bent. Gezondheid en je goed voelen is het meest waardevolle wat je hebt en ik vind het een eer om daar aan te kunnen bijdragen. 

 

Ik geloof er in dat ik een voorbeeld ben voor anderen en zo een verschil maak.  

 

 

 In mijn praktijk zet ik massage én alle ervaring en kennis in die ik onderweg heb opgedaan.


 Ik blijf me volop ontwikkelen, hieronder lees je wat en waar.

 

Typisch Nienke

  • Ik heb schoenmaat 35,5 heb en ik waai NIET om!
  • Ik zet iedere dag 10000 stappen.
  • Met 20 maanden zette ik pas mijn eerste stapjes, en dat heb ik ondertussen ruimschoots ingehaald met 2 marathons en 5 keer de Vierdaagse van Nijmegen.
  • Ik ben DOL op kippenpoten uit de oven, kluiven ja. Yummmm.
  • Er stroomt 100% Fries bloed door mijn aderen, maar ik heb er nooit gewoond en ik praat met een zachte G.
  • Ik jank bij de blind auditions van The Voice en bij gouden races bij de Olympische Spelen.
  • Ik ben gezegend met groene vingers en alles groeit en bloeit als een tierelier in mijn tuin en huis. Vooral mijn kweekvensterbank is magic.   
  • Als iemand in een film/serie op het punt staat om BETRAPT te worden, dan durf ik alleen te spieken vanachter een kussen!  En soms kijk ik gewoon niet. OMG, daar krijg ik zó de bibbers van!OPleidingen en cursussen

2021 Reiki I, Healing Space

2020-2021 Opleiding Tuina masseur, Total Health
2020 Stoelmassage/ drukpunten, School of Touch
2020 juni en oktober Triggerpoint I en II, Triggerpointcoach
2018 Vreeling Deep Tissue massage Module 1
2018 Sportmassage, blessurepreventie, medical taping, Atria Nuenen
2017 Deep Tissue ITM Chiang Mai, via Sabaaydi Massage Opleidingen
2016 Intuïtief masseur, Sabaaydi Massage Opleidingen
2015 Vakopleiding Fotovakschool
2004 Kernmeditatie, Innertechnology

 

ACitef als masseur bij

2021 Team 065 Ropa Run

2020 yogaretreat Normandie 

2019 NGS Vierdaagse Nijmegen

2018-2020 Wekelijks massage/blessurespreekuur bij Eindhoven Atletiek

2018 Kennedymars Someren

2018 yogaretreat Vogezen